Linkedin
Careers Testimonials Country Kitchens

Stunning New Home for Sale on Sought-after
Keelers Ridge in Wilton. See details here!

Titus Built
Home About Us Services Portfolio New Homes Blog Gift Card Contact Us

 

Remolding's Big 50

National Association of the Remodeling Industry

Blog Image

Basement Renovation for an Active Family in Greenwich, CT

Exterior basement renovation entry via stone stairway

 

The unfinished basement of a home owned by an active family with teenagers was transformed into a lively space for leisure, entertainment and sleepovers. The original basement had no connection to the backyard and pool. One of the first design decisions was the addition of French doors that suffuse the basement with light and provide easy access to the backyard.

Basement renovation with mudroom entry and french doors

A mudroom-inspired entryway provides space for storage, dressing and cleaning up before and after pool time.

Custom cabinetry & millwork ~ basement renovation, Greenwich, CT

Design-includes-new-kitchen-in-basement-renovation-Greenwich-CT

Close-up-of-kitchen-cabinetry

Distinct areas in this basement renovation were designed for a variety of activities. A ping pong table is center stage, aligned with an inviting small kitchen at the back of the room.

6-custom-bunk-beds-were-handcrafted-for-this-Greenwich-CT-Basement-Renovation

A row of six custom bunk beds accessed by sliding ladders as well as a fully equipped full bathroom promises memorable sleepovers.

Basement-renovation-sitting-area-with-custom-entertainment-center

The living area with abundant comfort seating for gaming and watching movies takes advantage of the room’s custom entertainment center and surround sound.

Basement-renovation-includes-a-home-gym

Besides the entertaining area for teenagers our client also wanted a home gym. In this generous work area, temperature controls keep the area comfortable in any season.

Master-craftsmen-created-the-stone-entry-to-match-existing-exterior-stone

Titus Built master craftsmen created a large stone masonry entryway to match existing exterior stone. The stones needed to be cut square while paying close attention to the colors. The whole home renovation was designed and remodeled to blend in with the existing home design as if it was always there.

Our client and his children are thrilled with their new space and plan on having a fabulous summer filled with teenage entertainment.

Click here to view the construction transformation of our basement renovation: Progress Report: Basement Remodel in Greenwich, Connecticut

For drawings and before photos check us out on Houzz.com.

 

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply


five + = 10